Полицаи са преследвали и са стреляли по товарен автомобил край Плевен

Полицаи са преследвали и са стреляли по товарен автомобил край Плевен, а при преследване шофьорът опитал да избута патрулката от пътя, съобщиха от ОД на МВР-Плевен.

Към 2:00 часа на пътя между селата Радишево и Пелишат полицейски екип е забелязал товарен автомобил, движещ се с изгасени светлини. При подаден сигнал със стоп палка и светлинен и звуков сигнал водачът му не е спрял и дори увеличил скоростта.

Служителите на реда потеглили след автомобила. Когато се изравнили с него, шофьорът му рязко завил към патрулката, опитвайки се да я избута от пътното платно. Униформените продължили да се движат след колата и стреляли със стоп патрони в безопасна посока.

След преследване в посока село Радишево, шофьорът спрял рязко на пътното платно, от него излезли двама души и избягали към гориста местност, където успели да се укрият.

По случая е сезирана прокуратурата.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button