Посланикът на Република Корея посети Плевен

Посланикът на Република Корея Шин Бунам днес бе в Плевен. Преди срещата си с кмета Георг Спартански дипломатът посети Панорамата „Плевенска епопея 1877 г.“ и художествената галерия „Дарение Светлин Русев“.
По време на разговора с кмета дипломатът сподели, че е изключително впечатлен от забележителностите и вида на обновената централна градска пешеходна зона. От своя страна Спартански изрази респект от дипломатическата кариера на своя гост и му пожела успешен мандат в страната ни.
Кметът представи предстоящата реализация на едни от най-важните проекти на община Плевен в областта на градската среда, транспорта, инфраструктурата на образователната база. Сред акцентите в представянето на Плевен Спартански постави медицината и здравеопазването като най-успешните и бързоразвиващи се сектори в града. Несъмнено наш приоритет е икономиката, където нуждата от нови инвестиции и респективно от нови работни места е остра подчерта кметът, изразявайки надежда, че водените преговори с водещи компании в международен план ще завършат в полза на града.
Георг Спартански връчи на Н. Пр. г-н Шин Бунам почетния знак на Община Плевен..

Свързани статии

Back to top button