Избирателите в област Плевен са повече от 236 000

В област Плевен право на глас за изборите на 14 ноември имат 236 760 души. Това съобщи днес Василка Митева, председател на Районната избирателна комисия – Плевен /РИК/ по време на организационна среща в Областна администрация между различни институции, които отговарят за провеждането на изборите.

В 272 секционни избирателни комисии /СИК/ в областта ще се гласува с една машина, с две ще е в 72 СИК, а с хартиени бюлетини правото си на вот ще упражнят избирателите в 49 секции. Общо очакваните машини за изборите са 416. Ще бъдат сформирани още секционни комисии – в болници, затворите, домове за възрастни хора, подвижни и други.

На срещата беше казано, че подготовката за изборите върви по план, няма проблеми, спазват се всички срокове.

Като недостатък Митева посочи невъзможността този път да се проведе присъствено обучение на членовете на избирателните комисии и то е проведено онлайн заради противоепидемичните мерки. Тя уточни, че при предаването на изборните материали и книжа членове на РИК ще могат да отговарят на въпроси на членове на СИК, ако има неясноти.

От „Информационно обслужване“ казаха, че 20 оператори ще обработват данните в изборната нощ в зала „Плевен“.

Утре се очаква да пристигнат бюлетините за двата избора в неделя. Общо те ще бъдат 476 000 за област Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button