Премахнаха двата болни изсъхнали смърча пред читалище „Съгласие”

След извършен от специална комисия оглед беше констатирано, че двата смърча в тревните площи пред читалище „Съгласие” са в крайно лошо състояние, опасни за преминаващите и прилежащата инфраструктура. Това наложи тяхното премахване от екип на ”Паркстрой” днес.

Припомняме, че още през есента започна подготовката за засаждането на млади фиданки, които заменят поетапно премахнатите стари, изсъхнали или болни дървета по плевенските улици. Новата зелена растителност е от дървесните видове ясен, клен, каталпа, китайски мехурник, червен дъб, албиция.

Този тип дървета са подходящи за местния климат, устойчиви на вредните емисии във въздуха, имат плитък централен корен, кореновата система издържа на сбита почва и не растат на голяма височина.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button