Нови възможности за прием на кандидати за студенти предложи Медицинският университет в Плевен в условията на пандемията

В условията на пандемията от коронавирус Медицинският университет в Плевен предложи нови възможности за прием на кандидати за студенти, съобщиха за БТА от висшето училище.

В десетте бакалавърски специалности кандидат-студентите могат да участват в класирането с оценка от зрелостен изпит и с явяване на една или повече дати за тест по биология – електронно или присъствено. Висшето училище предлага нови възможности за явяване на конкурсни изпити по биология. Изпитите започнаха през февруари като на 27 февруари тестът се проведе онлайн с 60 кандидати. Предстои още един онлайн тест по биология за бакалаври на 3 април, а на 28 март и на 10 юни конкурсът е присъствен.

Подаването на документи е електронно, чрез системата на сайта на университета в Плевен, а срокът за заявка на желание за явяване на първия присъствен тест по биология е от днес – 10 март до 23 март.

За магистърските програми „Медицина“ и „Фармация“ на университета в Плевен кандидатите имат две възможности за присъствено явяване на изпит – през месеците март и юли – на 27 март и 1 юли. Срокът за електронно подаване на документи за явяване на първия присъствен конкурс също от днес – 10 март, до 23 март.

За удобство на кандидат-студентите тази година Медицински университет – Плевен ще проведе двата конкурса по биология и химия в един ден със съкратена продължителност – общо четири часа, без фиксиране на времето на представяне по отделните дисциплини, посочват от висшето училище.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button