Продават официалния вносител на Mazda за България

Официалният вносител на автомобили с марката Mazda за България и Република Северна Македония ще смени собственика си.

Компанията е дъщерно дружество на Авто Юнион, което е част от Еврохолд България. Продажбата идва в резултат на стратегията на холдинга за фокусиране върху енергийния и застрахователен бизнес след придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България.

Автомобилният холдинг Авто Юнион АД, част от Еврохолд България АД, подписа предварителен договор за продажбата на дъщерното си дружество Стар Моторс EООД, което е официален вносител на Mazda за българския пазар и РС Македония. Купувач е М Тракс България ЕООД, която има богат опит в продажбата и обслужването на моторни превозни средства и е официален вносител на камиони с марка MAN за България, става ясно от съобщение, публикувано в портала x3news.com.

Документите за предстоящата концентрация вече са внесени в Комисията за защита на конкуренцията и се очаква одобрение. Стар Моторс EООД е основана през 2000 г. и е основен вносител на автомобили с марка Mazda за България и Република Северна Македония. Компанията разполага със собствени и преоторизирани продажбено-сервизни центрове в 9 града в България и автосалон със сервизен център в Скопие.

Сделката е част от стратегията за развитие на Еврохолд, която предвижда продажба на автомобилния и лизинговия бизнес на групата и фокусиране върху енергийния и застрахователния бизнес след придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България, пише в съобщението. През юни Авто Юнион продаде дъщерната си Н Ауто София ЕАД – основен дилър на автомобили с марка Nissan и мажоритарен собственик на Еспас Ауто, най-големият дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia.

Източник:
actualno.com
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button