Проф. д-р Славчо Томов е преизбран за ректор на Медицинския университет

На общото събрание, което се състоя днес, мнозинството от делегатите – 154, са преизбрали проф. Томов за втори мандат – 2017-2021 г.
В програмата си той залага на продължаване на политиката на новаторски имидж на университета чрез изграждане на Научноизследователски институт като обединяваща научна инфраструктура и Изследователски център за внедряване на високотехнологични и иновативни решения за развитието на медицината, подобряването на човешкото здраве и качеството на живот.
Като приоритет в образователната сфера ще продължи организирането на целогодишна кандидатстудентска кампания под наслов „Успяваме заедно“ за привличане на качествени и мотивирани кандидат-студенти. Целта е висшето училище да се утвърждава на картата на висшето медицинско образование в страната и в Европа „като космополитен университет, привлекателен за повече български и чуждестранни студенти, докторанти и специализанти“. Идеята е чрез ефективно и динамично управление университетът да се налага като център за иновации за дипломно, следдипломно и продължаващо обучение.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини!

Свързани статии

Back to top button