Румен Радев участва в ритуала по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВВУ „Георги Бенковски”

Президентът Румен Радев участва в тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”.

Церемонията се състоя на площад „Възраждане“ в Плевен. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния строй, връчи дипломата, пагоните и наградата на първенеца на випуска и приветства випускниците на ВВВУ.

Випуск`2021 „Георги Стойков Раковски“ е 70-и след създаването на НВВУ „Георги Бенковски“ през м. септември 1945 г. През настоящата учебна година завършват 43 курсанти /от тях 6 девойки/, обучавани по 8 военни специализации, с общ среден успех от следването Много добър 4,98 и успех от държавните изпити Много добър 5,19.

Първенец на Випуск 70-и „Георги Стойков Раковски“ е лейтенант инж. Александър Антонов Недялков, специализация „Летец-пилот“. Той завършва обучението си с общ среден успех Отличен 5,92 и от държавните изпити – Отличен 6.00. В комплексното класиране лейтенант Недялков отново е първенец с 91,66 точки.

С най-висок успех от курса на обучение – Отличен 5,99, е виетнамският студент Хоа Ван Нгуен, който взе държавния си изпит с Отличен 6,00.

Президентът Румен Радев: Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите.

Затова ще връча проучвателния мандат на парламентарната група на „Има такъв народ“ днес в 17.00 часа.

Дадох време на партиите, но конструктивният диалог се разпада и вместо него чуваме атаки към служебните министри, които съвсем доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет.

България е изправена пред предизвикателства, които изкискват час по-скоро да имаме редовно правителство.

Back to top button