Зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова подаде оставка

Зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова е подала оставка. За това съобщи самата тя във фейсбук.

Вчера на министерския пост в МО парламентът избра Драгомир Заков за нов военен министър, след като Стефан Янев оваканти мястото.

„Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „Заместник-министър на отбраната“. Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет“, пише Симеонова.

„Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завлядана държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики. Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност“, обяснява мотивите за напускането си Ралица Симеонова.

Back to top button