Ретро автомобили ще бъдат показани в Троян на 9 юни

Ретро автомобили, част от събитието на четвъртото международно Ретро рали – България, както и автомобили на клуб „Москвич“ ще бъдат показани в Троян на 9 юни /събота/

Двете събития ще бъдат в един ден, но по различно време.
В 11.00 часа на паркинга пред Общината ще могат да се видят автомобилите „Москвич“. След изложението те ще потеглят за село Черни Осъм. От 14.00 часа в село Орешак те ще демонстрират майсторско шофиране за време.
Заедно с това в региона ще пристигне и четвъртото международно Ретро рали – България „Автотранс рейсинг тийм“. Автомобилите ще бъдат в Троян около 17.00 часа на централния площад.
В състезанието тази година ще участват 23 екипажа, сред които и от чужбина, съобщи един от организаторите Васил Кубадинов. По думите му участниците в ралито ще тръгнат на 9 юни в 8.00 часа от Костинброд. Те ще изминат разстоянието от 450 км през Ботевград, Тетевен, Рибарица, Троян, Троянски проход, Пирдоп, Златица и ще финишират на 10 юни отново в Костинброд. Предвидени са 9 изпитания за точност и 29 контроли за време. В Троян ретро автомобилите ще се състезават за точност на площад „Възраждане“.
Най-старият автомобил, които ще участва в надпреварата, е „Мерцедес“ от 1959 г., а най-новият, произведен миналата година, е реплика на един от първите модели „Ягуар“. В ралито ще се включат модели на „Фолксваген“, „Порше“, „Рено“ и „Трабант“, произведени през миналия век.

Свързани статии

Back to top button