Рисунки на седем деца от Плевен са отпечатани в международния сборник „Роди се дете“

Рисунки на седем деца от Плевен са отпечатани в международния сборник „Роди се дете“. Те са възпитаници на артшкола „Колорит“, съобщи нейната ръководителка, художничката Майя Ананиева.

Представени са избрани творби, наградени от четири издания на Международния онлайн конкурс „Дете се роди, Син ни се даде“ – от 2016 до 2019 г. Международният форум се организира от детското списание „Щъркел“. В конкурса свои рисунки и литературни творби представят деца от цял свят на възраст от пет до 18 години.

В книгата, която излиза преди Великден, са отпечатани творби на възпитаниците на „Колорит“ Никола Ангелов, Дивна Обретенова, Елеонора Герганова, Ивайла Петрова, Радослава Панкова, Марияна Кръстева и Николай Николов.

Сборникът е отпечатан от фондацията „Библейска лига“ – България, като се превежда на английски, украински и сръбски език, за да бъде разпространен в повече страни по света, поясни Майя Ананиева.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button