РЗИ – Плевен проверява сигнал за отказана ваксинация срещу коронавирус на здравно неосигурени лица

Регионалната здравна инспекция в Плевен проверява сигнал за отказана ваксинация срещу коронавирус на здравно неосигурени лица. Това съобщи за БТА д-р Илиян Минчев – в.и. директор на РЗИ.

Той уточни, че при имунизационната кампания срещу COVID-19 в момента няма значение здравният статут на желаещите да се ваксинират. Д-р Минчев добави, че след този сигнал инспекцията е предвидила среща с представители на лечебните заведения и личните лекари, за да изясни проблема и да не се допускат подобни откази на желаещи граждани.

Директорът на РЗИ посочи, че имунизацията в област Плевен е с добър ход – само вчера са си поставили ваксина близо хилядя души. Създадена е организация в събота и неделя да работят имунизационните кабинети в болниците „Свети Панталеймон“ и „Сърце и мозък“ като са обезпечени с нужните количества ваксини. В празничния 3 март също ще работи кабинет на болница „Свети Панталеймон“. Поради намаляване на броя на ваксините, временно е спряна дейността на денонощния кабинет, уточни той.

След като получим по-голямо количество ваксини срещу коронавирус ще отворим два денонощни кабинета – един в болница „Свети Панталеймон“, и втори – в медицински център „Екзакта Медика“, каза д-р Илиян Минчев.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button