С празничен концерт и тържествен ритуал Плевен отбелязва Деня на независимостта

В навечерието на  Деня на Независимостта на 21 септември, вторник, в Летния театър в парк „Кайлъка“ от 19.00 часа ще се състои празничен концерт „Майка България“. В него ще участват Плевенската филхармония, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, Общинският хор „Гена Димитрова“, Общинският духов оркестър, Квартет „Геомарчало“ и ДКТ „Иван Радоев“. Режисьор е Ованес Торосян, диригент – Георги Милтиядов.

С традиционен официален ритуал ще бъде отбелязана 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България на 22 септември, сряда, в Плевен. Ритуалът започва в 11.00 часа пред паметната плоча срещу входа на ДКТ „Иван Радоев” на площад „Стефан Стамболов”. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. В празника с изпълнения ще се включат Общинският хор„Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков.

 

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button