С тържествен ритуал и концерт Плевен отбелязва 114 години независима България

В навечерието на  Деня на Независимостта на 21 септември, сряда, в Летния театър в парк „Кайлъка“ от 19.30 часа ще се състои празничен концерт „Майка България“.

В него ще участват Плевенската филхармония и Квартет „ГеоМарЧаЛо“, Биг Бенд „Плевен”, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, Общинският хор „Гена Димитрова“, Ансамбъл „Мизия” при НЧ ”Съгласие 1869”, Регионалният исторически музей и ДКТ „Иван Радоев“. Сценарий и режисура –Димитър Кабаков, диригент  е Георги Милтиядов.

С традиционен официален ритуал ще бъде отбелязана 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България на 22 септември, четвъртък, в Плевен.

Ритуалът започва в 11.00 часа пред паметната плоча срещу входа на ДКТ „Иван Радоев” на площад „Стефан Стамболов”. Слово ще произнесе кметът на Община Плевен Георг Спартански. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. В празника с изпълнения ще се включат Общинският хор„Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Програма за 21 и 22 септември 2022

Back to top button