Съдът в Плевен днес наложи условна присъда на 25-годишна

Състав на Плевенския окръжен съд днес наложи наказание на 25-годишна жена от Кнежа, която е изтеглила над 1300 лева от чужда банкова сметка на хърватска гражданка.

Наказателното дело е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен. Според обвинението на 25 юни 2017 г. в Република Хърватска, подсъдимата С.Г.В. е действала като извършител, в съучастие с две лица. Тя използвала платежен инструмент без съгласието на титуляра – банкова карта на името на хърватска гражданка, чрез която от АТМ устройство е изтеглила 5000 куни /левова равностойност 1320.97 лева/.

В днешното съдебно заседание подсъдимата е поискала делото да премине по реда на съкратеното съдебно следствие като е признала вината си.

Съдът й е постановил присъда лишаване от свобода две години – условно, с изпитателен срок от пет години, както и глоба в полза на държавата от 1400 лева. Разноските по делото са за сметка на подсъдимата. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново в петнадесетдневен срок. Съдът в Плевен е решил до влизане на присъдата в сила, мярката за неотклонение на подсъдимата да остане „Парична гаранция“ от 1000 лева, посочват от пресцентъра.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button