Съдят охранител, прострелял крадец и причинил смъртта му

В Плевен съдят охранител, прострелял крадец и причинил смъртта му. Окръжната прокуратура в Плевен предаде на съд охранител, който е прострелял в рафинерията „Плама“ крадец на метални тръби, с което е причинил умишлено смъртта му, съобщиха от ведомството.

На 14 април м.г. Митко Г. постъпил дневна смяна като охранител, а по същото време пострадалият Киро М./35 г./ и още двама негови познати се уговорили да крадат железа от предприятието. Проникнали в район, обрасъл с дървета и храсти, и започнали да режат метални тръби, но били забелязани. След като охранителят е бил информиран от работници, е отишъл безшумно до мястото. Използвал е служебното оръжие, което вместо със стоп патрон, било заредено с ловен боеприпас.

Според прокуратурата Митко Г. не е предприел действията, съгласно длъжностната си характеристика и другите утвърдени правила за охранители, за да задържи тримата крадци. Вместо това, обвиняемият произвел два изстрела към пострадалия, който в момента решел с ножовка тръба, и така причинил смъртта му. Предстои насрочване на делото в съда.

Свързани статии

Back to top button