Открива се есенен салон на плевенските художници утре в художествената галерия „Илия Бешков“

Есенен салон на плевенските художници се открива утре в художествената галерия „Илия Бешков“ в областния град.

Представянето на професионалните художници в Плевен е организирано от галерията със съдействието на Община Плевен и Дружеството на Съюза на българските художници. Премиерата на новата колекция ще бъде на 2 ноември от 17.30 часа. Ще бъдат представени около 60 творби от всички жанрове на изобразителното изкуство на над 30 творци в четири специалности – Живопис, Графика, Скулптура и Приложни изкуства.

Групата на плевенските художници е едена от най-старите в страната. Изследователи твърдят, че е съществувала преди официалното създаване на Съюза на българските художници /СБХ/. В момента Представителството на СБХ – Плевен е сред най-активните творчески обединения извън столицата, с десетки практикуващи професионални творци. За активния художествен живот в Плевен допринася Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“, където откриват млади дарования в областта на изящното изкуство. Свой принос в търсенето на деца таланти имат детските школи, сред които най-изявени са „Колорит“ и при Центъра за работа с деца.

Откриването на Есенния салон ще бъде при спазване на противоепидемичните мерки.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button