Сертификат на ООН и медал получи десетгодишна художничка от Плевен от конкурса „Ценността на водата“

Сертификат на ООН и медал получи десетгодишната Таня Косташка от Плевен за участието си в Международния конкурс за рисунка „Ценността на водата“. Тя е възпитаничка на артшкола „Колорит“, каза за БТА ръководителката на школата, художничката Майя Ананиева.

Малката художничка е отличена за живописната й творба „Аз поливам цветята“.

Творческото състезание стимулира хиляди деца от различни страни да пресъздадат в картините си значението на водата като жизнен ресурс в различните аспекти на човешкия живот. Уникалното в това издание е, че наградените деца получиха и „Сертификат но ООН“ за активното им включване чрез творчество в Световния ден на водата, поясни Ананиева.

Поради пандемията, конкурсът е проведен чрез онлайн участие и виртуална изложба. Той е организиран от Общината, Общинския младежки дом и „ВиК“ – Русе, уточни Майя Ананиева.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button