В Плевен се проведе отново протест срещу „зеления“ сертификат

Многобройно протестно шествие се проведе днес в Плевен срещу въвеждането на „зеления“ сертификат. Собственици и служители на ресторанти, кафенета, фитнеси се събраха пред театъра и след това отганизираха шествие към Областна администрация. Тяхното желание беше да се премахнат „дискриминационните“ мерки, да има възможност и антителата да се признаят като вариант за издаване на „зелен“ сертификат и не на последно място държавата да осигури помощ за ощетения бизнес.

Огнян Георгиев, областен координатор на Българската асоциация на заведенията и организатор на протеста, коментира, че до 90 на сто са спаднали приходите в заведенията в Плевен след като бе въведен зеленият сертификат. Той ясно заяяи, че всички в този бизнес са изправени пред фалит.

Според Георгиев, антигенните тестове трябва наистина да са безплатни, а не „безплатни срещу 10 лв.“. Собствениците на две заведения в Плевен заявиха, че затварят, защото изпитват сериозни финансови затруднения, каза още той.

Протести днес срещу „зеления“ сертификат имаше на много места в страната.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button