Скандалът със спирането на концерта на Плевенската филхармония е разрешен благоприятно чрез Министерството на културата, съобщи директорът Любомир Дяковск

Скандалът със спирането на концерта „Вокалисимо“ на Плевенската филхармония от РЗИ в града е разрешен благоприятно – тази вечер ще има музикално събитие в Плевен. Това съобщи за БТА директорът на филхармонията Любомир Дяковски.

Днес получих подкрепата на Министерството на културата и в късните следобедни часове от РЗИ – Плевен най-сетне разрешиха провеждането на концерта, който бе забранен от тях вчера, поясни Дяковски. Той уточни, че музикалната проява е организирана според противоепидемичните правила за културни събития на закрито – при запълнен 30 на сто капацитет на залата, намален състав на оркестъра, дезинфекция, пропускане на публика само с маски.

Солистите Васил Петров и Русалина Мочукова, както и диригентът Владимир Бошнаков, бяха категорични пред БТА, че са изненадани от действията на РЗИ – Плевен, защото събития се провеждат в цялата страна от опери, симфониети и други състави, които ги организират без да се създават проблеми.

Проектът „Вокалисимо“ ще представи тази вечер шедьоври от филмова музика, откъси от мюзикъли, арии и дуети от Лехар, Дворжак, Бърнстейн, Пучини, Гершуин и други композитори. Програмата бе отлагана два пъти заради противоепидемични мерки, но вероятно ще има щастлива съдба – вече получихме покана да я представим в Драматичен театър – Габрово на 9 март, каза Любомир Дяковски.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button