Служители на РСПБЗН-Плевен гостуват в НУ Христо Ботев

На 02.03.2021 година в НУ „Христо Ботев“ – Плевен гостуваха инсп. Божидар Манчев и инсп. Явор Генов от РСПБЗН – Плевен. Инсп. Генов бе отличен на първо място в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за 2020 година, а инсп. Божидар Манчев – на второ място в конкурса за 2019 г.

Пред четвъртокласниците те представиха предизвикателствата и предимствата на професията, отговорността и трудностите, пред които ежедневно са изправени. Чрез беседа с учениците, те разказаха как да предпазим себе си и другите от пожари и как да ги предотвратим. Учениците слушаха с интерес многобройните истории и бяха изключително активни с въпроси към гостите.

По инициатива на г-н Цветелин Горанов и във връзка с кариерното развитие и ориентирането на учениците към различни отрасли, в НУ „Христо Ботев“ всяка година в четвърти клас пред тях застават хора с различни професии, които представят не само положителните страни, но и разказват за усилията, отговорностите, волята и уменията, необходими за успешна реализация.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button