Според столетника Димитър Влахов от Плевен дълголетието му се дължи на това, че винаги в живота е предпочитал движението пред покоя

Според столетника Димитър Влахов от Плевен дълголетието му се дължи на това, че винаги в живота е предпочитал движението пред покоя. Това той каза на днешния си стотен рожден ден пред своите гости.
Юбилярът признава, че любимото му място е парк „Кайлъка“. Доскоро всеки ден бил на разходка там, но след като се появили проблеми със здравето му, посещавал красивата местност по-рядко, с помощта на близки.

И на 100 години Димитър Влахов пази високия си дух, помни химически формули, помага на другите около себе си в решаването на кръстословици, разкриват роднините му

Влахов е роден на 2 март, 1921 г. и е израснал по сиропиталища. После завършил педагогика и е учителствал – в Гиген, Ставерци, Червен бряг. След това станал инженер-химик и работил дълги години в Стъкларския завод в Плевен, където е останал на работа 10 години след пенсионирането си. Бил активен и действен, автор на много рационализации в завода.

И двете му дъщери по професия са медици. Има една внучка и две правнучета.

На връх рождения му ден кметът на Плевен Георг Спартански поздрави столетника и му връчи парично дарение от 500 лева по решение на Общинския съвет, съобщиха от общината.

В община Плевен столетниците са десет.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button