Студенти от Медицинския университет в Плевен спечелиха призово място в състезание по болнична фармация

Студенти от Медицинския университет в Плевен заеха призово място в Първото национално състезание „Стани болничен фармацевт“, проведено в рамките на Петнадесетата национална конференция по болнична фармация.

Отборът на плевенския университет е бил ръководен от гл. ас. маг. фарм. Светослав Стоев, д.ф. и е включвал студенти по фармация от пети курс. Те са се класирали на второ място в съревнование със свои колеги от другите фармацевтични факултети в страната.

„В оспорваното състезание за болнични фармацевти студентите на МУ-Плевен демонстрираха високо ниво на познания чрез аргументирани отговори на теоретични въпроси, последвани от решаване на практически казуси от основни направления на фармацевтичната наука и практика“, посочи Дукова.

Тя подчерта, че бъдещите фармацевти от Плевен са останали на няколко точки от лидерите в крайното класиране, но „по-съществено значение има заслуженото признание от организаторите за „дебюта“ на МУ-Плевен на такъв форум с национално представителство“.

„Подобен пробив за студентите ни е основание за гордост и самочувствие, но и демонстрация на високото качество на обучение в тази нова за университета специалност“, каза още Велина Дукова.

Факултетът по фармация е най-новият в структурата на МУ-Плевен. Първият випуск предстои да се дипломира през февруари 2022 година.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button