От 14 февруари в Медицинския университет – Плевен могат да подават документи кандидат – студентите

От 14 февруари започва прием на документи за кандидатстудентските изпити в Медицински университет /МУ/ – Плевен.

На практика висшето училище провежда целогодишна кампания, както за български, така и за чуждестранни студенти. Тя включва виртуални срещи със зрелостниците с цел запознаване с предлаганите специалности, с възможностите за кандидатстване, както и с реализацията, която ще имат след завършването. Университетът провежда подготвителни курсове по биология и химия за бакалавърските и магистърските програми. Кандидатите за студенти могат да разгледат материалната база на университета чрез виртуална разходка.

Университетът предлага възможности за явяване на онлайн и присъствени конкурсни изпити. Датите за провеждане на теста по биология за бакалавърските специалности са четири: 26 февруари (онлайн), 26 март (присъствен), 9 април (онлайн) и 10 юни (присъствен). Периодите за подаване на документи за степен „Бакалавър“ са: 14 – 23 февруари, 14 – 23 март, 31 март – 6 април и 1 – 8 юни 2022 г.

Кандидатите могат да избират измежду 10 бакалавърски специалности: „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Социални дейности в здравеопазването“, „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Социални дейности“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицинска козметика“.

За зрелостниците, които ще кандидатстват за магистърските специалности – „Медицина“ и „Фармация“ – периодите за подаване на документи са: 14 март – 30 март и 13 юни – 29 юни 2022 г. Датите за присъствено провеждане на изпитите по биология и химия са: 2 април и 5 юли. Зрелостниците могат да се явят и на двете дати, като в балообразуването автоматично участва по-високата оценка.

Подаването на кандидатстудентски документи се осъществява изцяло онлайн чрез сайта на МУ-Плевен. Преди редовната изпитна сесия в профилите си в електронната система кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити за бакалавърските специалности, трябва да добавят копие от дипломата си за средно образование и заявление с реда на желаните специалности. Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала на кандидатите.

На сайта на МУ – Плевен в раздел „ПРИЕМ 2022“ кандидат-студентите могат да намерят повече информация за: графика на конкурсните изпити, местата за прием по специалности, сроковете за подаване на документи и начина на балообразуване.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button