Светата Православна Църква почита Пресвета Богородица Троеручица

Светата Православна Църква на 12 юли  почита чудотворния образ на Пресвета Богородица Троеручица. В главната църква на манастира в Троян се пази най-старата икона – светиня на манастира „Пресветая Богородица Троеручица“ – чудотворна.

Във връзка с този голям християнски празник на 11 срещу 12.07.2021  в съборния манастирски храм „Успение Богородично” бе отслужено всенощно бдение, а на сутринта бе отслужена св. Божествена Литургия в чест на Пресвета Богородица.

То  бе отслужено от  Негово преосвещенство Величкий епископ Сионий в съслужение с йеромонах Стефан и йероманах Елисей от братството на троянския манастир и с гостуващи свещенници.

Хорът, който огласяше  и на следващия ден църквата на манастира бе хорът за православно византийско пеене „Наум Охридски“ с диригент г-н д-р на богословските науки Андрей Касабов.

На сутринта бе отслужена св. Божествена Литургия в чест на Пресвета Богородица от Негово Високо преосвенщенство Ловчанския митрополит Гавриил и Величкий епископ Сионий в съслужение със свещенници от други храмове.

Източник:
Областта
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button