Традициите за Деня на християнското семейство представиха в плевенското село Победа

В плевенското село Победа представиха обичаите за празника Въведение Богородично, познат още като Ден на християнското семейство.

Днес, в навечерието на празника, млади семейства в народни носии са посетили читалището и във „възрожденската стая“ са се потопили в традициите за Деня на християнското семейство.

„По този начин НЧ „Зора 1990 г.“ изпълнява своята мисия да съхранява и предава на младото поколение любовта към българските обичаи“, подчерта Гетова. Тя отправи своите пожелания към всички български семейства за „топло огнище, много любов и разбирателство с най-близките хора“.

Моменти от днешната инициатива са събрани в клип, който може да бъде изгледан на страницата на читалището в социалната мрежа Facebook.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button