Три подвижни секционни избирателни комисии ще обслужват хора с увреждания, заявили желание да гласуват

Три да бъдат подвижните секционни избирателни комисии, които ще осигуряват на избирателите с трайни увреждания в община Плевен, заявили желание да гласуват на 04 април.

Упражняването на вот с подвижна избирателна урна, беше решено на провелите се днес по покана на Кмета Георг Спартански консултации с парламентарно представените партии и коалиции.

Две от подвижните секции с номера 128 и 129 ще работят на територията на град Плевен и малките населени места в общината, а третата /№ 130/ ще бъде ситуирана в град Славяново.

В консултациите участваха представители на ПП ГЕРБ и ПП ДПС, писмени предложения изпратиха от коалициите „БСП за България” и „Демократична България – Обединение”, с участници или писмени предложения не се включиха коалиция „Обединени патриоти” и ПП „Воля”.

По време на консултациите беше определен и съставът на трите подвижни секционни избирателни комисии съгласно квотния партиен принцип.

Заявилите желание да упражнят правото си на вот до днес, 19 март, хора с трайни увреждания от община Плевен са 61. От тях 37 са от град Плевен и няколко малки селища, а 24 – от град Славяново.

На 31 март /сряда/ от 12.00 часа в Заседателната зала на Община Плевен ще се проведат консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии, които ще обслужват карантинираните граждани, както и тези в болничните заведения.

Свързани статии

Back to top button