Троян победи Самоков и Велинград

Габрово, Троян и Берковица са най-обичани за зимни дестинации извън двата ни големи ски курорта – Банско и Пампорово.

„Е, това го направихте вие – приятелите във фейсбук. Да бием Самоков… Кметът Владо Георгиев ми е приятел – няма да се сърди 1f642)). И сериозно – най-голямата ми радост като кмет е когато виждам, че самочувствието и духа на троянци се вдигат. Нямам по-голямо удовлетворение от това.“, Колко много емоция има в тази благодарност от страна на кмета на Община Троян Донка Михайлова

До снощи(27-ми януари) всички граждани на България можеха да гласуват за най-обичаните зимни дестинации извън Банско  и Пампорово. Причината е да се  покажат по-малките дестинации, на които спокойно и с удоволствие можем да се отдадем на белите спортове и на весела зимна ваканция, съобщава Kmeta.bg

В първия месец на 2019 г. годината екипът на Kmeta.bg номинира за вота кметове от 9 общини на базата на наблюденията си по положените усилия за развитие и на зимния туризъм.

Имаше три категории – общини с население под 20 000 жители, общини с население между 20 000 и 50 000 жители(Троян) и общини с население над 50 000 жители. Във всяка от трите категории са номинирани по трима кметове.

Община Троян бе в конкуренция със Самоков (Боровец – първият курорт на Балканите с над 120-годишна история, традиции и дух в четири сезона) и със Ски-писта „Старина“, която е разположена на 1680 метра надморска височина в местността Старина край СПА столицата на България Велинград

Така в конкурса „Кмет на месеца“ за януари 2019 г. на тема „Зимни дестинации“ вотът на народа в онлайн допитването подреди местата за зимни спортове в общини от 20-50 000 жители спечели една от най-добрите писти у нас за ски бягане и биатлон се намира на 22 километра от Троян. Курортен комплекс Беклемето е разположен на 1300 метра надморска височина и в непосредствена близост до Национален парк „Централен Балкан“.  Троянци  се обединиха и със своя задружен и много силен вот определиха  с 53.66%  тяхното любимо място не само  през зимата да спечели януарския конкурс.

Как вървеше гласуването? На първият ден от конкурса:

След публикацията Да подкрепим троянския кмет в Конкурсa „Кмет на месеца“ за януари на тема „Зимни дестинации“ , започна едно мощно гласуване. Кубрат сякаш  бе казал на троянци : Докато сте заедно и се поддържате ще сте като този сноп стрели, никой няма да може да ви победи. Разделите ли се, ставате слаби и ще бъдете покорени лесно от всеки враг, знайте, че силата се крепи на единството!…И те  със своите гласове успяха да се достигне в един момент до 81% за Троян. Но и  другите общини не останаха по-назад от балканджиите и  започнаха да  ни догонват. До последно вчера(27.01) Община Троян бе на първо място над 50-те %. И така с 53,66% победи Ски пистата на Беклемето, следвана от популярната писта „Меча поляна“  – Боровец(26,89%) и  пистата на Спа-столицата Велинград(19.44%)

Троянци отново доказаха сила, когато са обединени в една кауза.  Нека припомним спечелването на Приза В КАТЕГОРИЯ „ИН ВИТРО ПРОГРАМИ“  в Кмет на годината! Или реалити- шоуто“Гласът на България“. Тогава благодарение на всички от града ( и разбира се със страхотното вокално майсторство) на Радко Петков спечели  шоуто.

А само това ли?  Когато трябва да се събират средства за ремонт на читалище“Наука – 1870″, или за някой болен съгражданин. Много примери има.

Останалите призьори са: Община Берковица  – 51,77%(до 20 000 жители) и Община Габрово – 81,82%

Честито на победителите!

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button