Цецка Цачева посети художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен

Днес Цецка Цачева посети художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Беше посрещната от художника и доректор на галерията, г-н Мирослав Минчев.
В момента в галерията се извършва ремонт със средства от Министерство на културата, отпуснати от правителството на ГЕРБ.

Мирослав Минчев:
Изключителмо сме щастливи и доволни от това, че имаме уважението и подкрепата на г-жа Цачева, защото културата в Плевен има нужда от подкрепа и поддръжка. Тя като един човек от Плевен изключително много спомага за това. Редица неща, които са свързани с галерията и изявите на галерията са благодарение на нея. Преди време правихме и впечатляваща изложба в София, в сградата на Парламента по лична нейна покана. Благодарение на г-жа Цачева и министъра на културата Вежди Рашидов успяхме да направим много добра организация: международно бианален на малките форми, което е едно от най- големите изяви извън столицата, в Плевен се прави. Много важно е това, че години наред зала „Градска градина“ до галерията се превърна в арт център. Тя беше доста занемарена, беше иззета от художниците, но благодарение на г-жа Цачева им беше върната и реконструирана и в момента това е един модерен арт център, където всъщност се случват най-големите арт събития на Плевен. Това е един модерен център, където всъщност се случват най-големите арт събития на Плевен, не само свързани с художници , но и представяне на книги, една модерна среда, съвременна, в която имат възможност всички творци да покажат своето творчество.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button