Цецка Цачева: За 10 години, ГЕРБ доказа, че е единствената партия която може да поеме отговорността за управление на държавата

Цецка Цачева: За 10 години, ГЕРБ доказа, че е единствената партия която може да поеме отговорността за управление на държавата.

Първо, благодаря на организаторите на общинското ръководство на ГЕРБ, на всички вас, наши членове и симпатизанти за невероятната атмосфера, която цари тук в тази зала. Имаме нужда в тази кампания, която отива към своя край и след вече натрупалата се умора от срещи по села и градове, по клубове и производствени предприятия с гражданите на Плевен, Плевенска област и общините във една такава уютна атмосфера като тук, да бъдем сред приятели, да се отпуснем и да си пожелаем да помним, че до неделя има доста време, в което може да се свърши много работа.

Защо е важно да победим за пореден път? Защото за тези 10 години, ГЕРБ доказа, че е единствената партия която може да поеме отговорността за управление на държавата и да я изведе от кризите в които я потопиха БСП и ДПС.

Не знам дали е малшанс, вероятно на нас така ни е било писано. Първият кабинет на нашия лидер г-р Борисов завари след тройното управление с премиер Станишев – спрени еврофондове, съдебни процеси, проблеми в съдебната система и други. Закрепихме държавата, нарушихме икономически интереси, спряхме с решение Белене и едни олигархични кръгове направиха така, че февруари 2013 година, няколко месеца предсрочно да подадем оставка.

Спомнете си за 42-рото народно събрание: железни, метални заграждения около парламента. Хилядни денонощни протести. Жандармеристки коли, които пазеха народните избраници. Полицаи, униформени и цивилни служители на реда, които вместо да бъдат по населените места и да се грижат за имуществото и физическата неприкосновеност на възрастните хора останали сами, пазеха кого – народните любимци. Година и няколко месеца.

Сега идваме от Плевен, където се проведе кръгла маса по здравеопазването. Лекарското съсловие и медицинските кадри са изключително критични към тази част от нашата дейност до момента, но както каза и нашия водач г-н Московски: „Силата на една партия която управлява е, освен да посочи стореното и направеното от нея, е да осъзнае и признае грешките си“. А на нас тук ни е много лесно, защото освен Борисов, никой друг не е строил, така че това което е построено е направено от първия и втория кабинет Борисов. Само който не работи, само той не греши.

На 26 март трябва разумно и масово да гласуваме. Защото къде се крие една тънка уловка. Вкарахме в изборния кодекс така нареченото „задължително гласуване“. Казвам така нареченото, защото то не е обвързано със санкция, но има политически сили и партии, които злоупотребяват, лъжат хората, че който не отиде масово да гласува, ще му се спре пенсията, няма да получава социални помощи и няма да го преглежда джипи-то. Не можем да се сърдим на тези обикновено по-възрастни наши сънародници, които живеят в по-малките населени места. Но срещу това, можем да излезе масово да гласуваме. На първо място – всички работещи хора, защото ГЕРБ е истинска народна партия, както каза г-н Борисов в последния си клип „Това е народната партия, партията на народа“. Трябва да излязат всички, които работят, защото ние приоритетно поставяме в центъра на вниманието работещите хора. Те от своите възнаграждения плащат данъците, плащат социалните осигуровки, плащат средства за здравното осигуряване. Те са нашета естествена основа. Хората на малкия и средния бизнес, предприемчивите, защото в България работим около 2 милиона, за да издържаме общо 7 милиона граждани и така трябва да бъде, това е солидарността на едно общество. Да издържаме децата си, които са ученици, възрастните ни родители, пенсионерите, бабите и дядовците, онези които са временно безработни, другите които са в неравностойно здравословно положение. Заради това, за да продължим на здравата основа на която сме стъпили, за да надграждаме стореното досега, имаме нужда от вашия глас. Аз съм убедена, че тази вечер от тук всички ще излезем много силно заредени, защото сме силни, защото сме много, защото сме побеждавали и на 26 март ще победим за пореден път. С номер 11 в бюлетината – политическа партия ГЕРБ. Поредната победа за България.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button