Международно признат учен е удостоен с почетен плакет на МУ в Плевен

Международно признатият учен проф.Джордж Нетто, ръководител на Катедрата по патология в Университета в Бирмингам, Алабама, САЩ и главен редактор на сп. „Modern Pathology“, е удостоен с почетен плакет на Медицинския университет /МУ/ в Плевен, съобщиха от висшето училище.

Плакетът е връчен като символ на полагане основите на добро сътрудничество в сферата на обучението и академичния обмен между университета в Плевен и този в Бирмингам, Алабама.

Проф.Нетто е посетил Центъра за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия на Медицинския университет в Плевен по покана на ректора проф.д-р Добромир Димитров. Ученият се е запознал с това как функционират лабораториите за 3D принтиране и биопринтиране, за прецизна онкология и геномна медицина, за прецизна патология с методи на телепатология и морфометрия. Разгледал е и Телекомуникационния ендоскопски център.

На финала на посещението си проф.Нетто е бил посрещнат от зам.-ректора по научноизследователската дейност доц. д-р Галя Ставрева и зам.-ректора по европейска интеграция и международно сътрудничество доц. д-р Диана Пендичева, с които е обсъдил възможностите за бъдещо партньорство, допълниха от висшето училище.

Свързани статии

Back to top button