Теодора Георгиева с първа самостоятелна изложба

Ученичката на известния плевенски художник Валентин Асенов – Хъкъла Теодора Георгиева с първа самостоятелна изложба

Своя първа самостоятелна изложба представя в Плевен Теодора Георгиева, дванадесетокласничка от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в града. Теодора е ученичка на известния плевенски художник Валентин Асенов – Хъкъла, специалност „Живопис“.

Експозицията й е представена в Художествена галерия „Илия Бешков“ и бе отрита в понеделник вечер в присъствието на много приятели, гости и ценители на изящното изкуство.

Поздравления от Мартин Митев

 

Поздравления към младата авторка отправи и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, като й пожела още много следващи експозиции както у нас, така и извън пределите на страната ни.

„За мен изобразителното изкуство е всичко. С него се занимавам, откакто се помня, а професионално – от постъпването ми в НУИ „Панайот Пипков“, то изпълва целия ми живот“, сподели Теодора Георгиева. Тя получи поздравления лично и от своя преподавател Валентин Асенов – Хъкъла, който представи и откри експозицията.

В първата си самостоятелна изложба младата художничка показва около 30 живописни платна – портрети, натюрморти и фигурални композиции, изпълнени в ярки и пъстри тонове. Плановете на Теодора след завършване на средното й образование са да продължи обучението си във Великотърновския университет.

Изложбата на Теодора Георгиева може да бъде видяна в следващите две седмици в Галерия „Илия Бешков“.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button