Ученици ръководиха Община Тетевен по повод инициативата „Млад кмет за един ден“

Във връзка с Европейската година на младежта 2022 на 17 май Община Тетевен и Сдружение „Екомисия 21 век“ проведоха инициативата „Млад кмет за един ден“. В събитието взеха участие учениците от местните училища – Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги, СУ „Георги Бенковски“ и НПГГСД „Сава Младенов“.

Те бяха посрещнати от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която ги приветства и запозна с работата на администрацията, какви са отговорностите и трудностите, каква е ролята на общинския съвет и т.н. Д-р Бояджиева подчерта, че очакванията към местната власт са големи, работи се усилено и се налага да се вземат важни и отговорни решения, понякога в кратки срокове. Кметът наблегна на това, че една от политиките, на който залага Общината, е да се привличат можещи млади хора, които да останат в Тетевен и да помагат на града да се развива.

След това бе проиграна ролева игра, а  учениците влязоха в ролите на кмет, зам.-кмет, секретар, директори на отдели. Бе им поставена реална ситуация, чрез която да се докоснат до ежедневието и работата на съответните длъжности.

По-късно се състоя и обиколка на няколко от отделите в общинска администрация, за да се запознаят учениците с дейността на служителите им. В техен гид се превърна секретарят на Общината – Цветелина Стоянова, която споделяше интересни факти и детайли за всяко звено и за протичащите работни процеси.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button