За първи път университетът в Плевен провежда приемен присъствен изпит по биолотия и химия в един ден, заради пандемията

За първи път Медицинският университет в Плевен провежда присъствен приемен изпит по биология и химия в един ден заради условията на пандемия. Конкурсът е насрочен за неделя и ще класира кандидатите за магистърските специалности, съобщиха от висшето училище.

Изпитът за „Медицина“ и „Фармация“ е двукомпонентен със съкратена продължителност и намален обем – общо четири часа, без фиксиране на времето за представяне по двете дисциплини. Конкурсът ще се проведе в 59 учебни зали в три сгради – Ректорат, Учебен корпус и Факултет „Фармация“ с участието на 180 квестори. Така е създадена е организация за спазване на противоепидемичните мерки – ограничен брой кандидати в залите, спазване на дистанция, осигурени предпазни средства и дезинфекция.

Висок е броят зрелостниците – общо 776, които ще се явят присъствено на конкурсния изпит. Те ще имат възможност за още едно присъствено явяване на изпит – на 1 юли, като в класирането ще участват с по-високата си оценка по биология и химия.

Кандидатите трябва да се явят на изпита с предпазни маски, като ще заемат местата си в изпитните зали до 8.30 ч. Точно в 8.45 ч в зала „Асклепий“ на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните варианти. Това ще стане в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност, проф. Маргарита Александрова, родители и журналисти.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button