Празничен урок по родолюбие с виртуална беседа в Плевенската панорама ще имат учениците от българското училище в Барселона

Празничен урок по родолюбие с виртуална беседа в Плевенската панорама ще се състои утре за учениците от българското неделно училище в Барселона, Испания, съобщиха за БТА от Регионалния военноисторически музей в Плевен.

Инициативата е организирана по повод националния празник на България – 3 март, по желание на български общности в чужбина, и ще започне от 11.00 часа.

Първата виртуална разходка в Панорамата бе на 28 февруари за децата от българското неделно училище „Българче“ в Неапол, Италия. На 6 март виртуални гости на историческия паметник бяха българите в Дъблин, Ирландия, които така отбелязаха националния празник на България. На 14 март в 11.00 ч. имат заявен час по българска история чрез виртуална разходка и беседа в Панорамата възпитаниците от българското неделно училище в Тарагона, Испания.

Както БТА вече съобщи, въпреки взетите противоепидемични мерки заради коронакризата, посещенията на Плевенската панорама бяха рекордни по повод националния празник 3 март. Млади млади семейства с децата си от цялата страна дойдоха до паметника, за да разгледат колекцията. Общо военноисторическите музеи в Плевен само на 3 март бяха посетени от над 5000 туристи. Продължава интересът и към вируалните разходки в паметника, посочват от музея.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button