Извършителите на хулигански действия в Градската градина в Плевен бяха установени

На 2-ри ноември, Градската градина в Плевен осъмна с повалени и счупени бетонни кошчета за отпадъци. След  оперативна работа, служители от Второ РУ – Плевен установиха извършителите на хулиганските действия – двама непълнолетни, ученици в плевенска гимназия.

Разследването е започнало след информация, постъпила в полицията, че в централната градска част неизвестни извършители са унищожили бетонни кошчета за отпадъци. Те били съборени и потрошени с откъртени капаци, натрошена мозаечна структура и разпилян около тях боклук. Служители от Второ РУ – Плевен са установили извършителите на престъплението – две момчета на 16 години. Под въздействието на алкохол, момчетата счупили кошчетата за отпадъци и ги съборили.

Единият от младежите е хвърлил по сградата на читалище „Съгласие“ отломък от потрошено кошче и е счупил стъкло на входна врата. Нанесените материални щети са в процес на установяване, а работата по случая с 16-годишните се поема от инспектор от детската педагогическа стая при Второ РУ – Плевен.

От полицията в Плевен се бръщат с апел: „Опазвайте парковата среда в Плевен и пазете зелените системи, формирани дълги години, бъдете добри стопани!“.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button