Установиха извършителя, надраскал със спрей плочките на централния площад

Служителите на реда разкриха 41-годишен плевенчанин, надраскал със спрей обидни нецензурни думи по плочките на площад „Възраждане“ в Плевен. Непристойните действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото, са установени сутринта на 14 декември 2020 година.

След постъпил в Първо РУ –  Плевен сигнал е извършен оглед от служители на полицията и Община Плевен. От проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят – 41-годишен плевенчанин. Той е приведен за лечение в психиатрична клиника при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен.

По случая е образувана преписка за престъпление по чл. 216, ал. 1 във връзка с чл.26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Материалите са изпратени в Районна прокуратура – Плевен.

Ръководството на Община Плевен благодари на служителите от I и II Районни полицейски управления усилията и професионализма им за разкриване извършителя на вандалския акт.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button