В Асеновци се проведе среща- разговор с Георги Янков

На 31.10 2022 г. в навечерието на Деня на народните будители в НЧ „ Съзнание 1894“ село Асеновци  се проведе творческа среща- разговор с Георги Янков, родил се и израснал в родното си село Асеновци.

Поводът беше написаната от него книга с разкази „ Приятели от висините“. Всички присъстващи познават г-н Янков и нямаше нужда от представяне на биографията му, но нямаше как да се подмине това, че е бил учител, директор на училището в Асеновци, кмет на Община Левски, общественик, а вече и творец. С тези думи секретарката на читалището Петранка Стефанова откри срещата и даде думата на писателя да разкаже как е написал книгата си, кой му е повлиял и т.н. Срещата беше много емоционална. Имаше много смях, много въпроси, а г- н Янков ни върна в миналото със спомените си ученическите си години, а после за учителстването си. Авторът донесе книги и ги подари на тези, които не бяха си закупили. Всички получиха своето лично послание и автограф от него.

Скъп подарък имаше и за читалището- много снимков материал от миналото, като служителите от читалището обещаха да подредят в албуми, които да бъдат на разположение на интересуващите.

Благодарим на г- н Янков за тази ползотворна среща, благодарим и на всички, които присъстваха и участваха в разговора ни. С нетърпение очакваме издаването на втората книга и още много такива незабравими срещи!

 

НЧ „Съзнание 1894“ с. Асеновци

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button