В Брестовец организират благотворителен базар в подкрепа на 9 – годишната Емел

Организират благотворителен Великденски базар и концерт под мотото „Брестовец, да помогнем за чудото на Емел“

В плевенското село Брестовец на 21 април, жителите му организират Великденски благотворителен базар и концерт, който ще е под мотото „Брестовец, да помогнем за чудото на Емел“.

Момиченцето, което се нуждае от финансова подкрепа е 9 – годишната Емел, която която води дълга борба с коварното заболяване – остра лимфобластна левкемия б-клетъчна и последвалите усложнения.
„Емел показва много воля и сила, напредъкът й е видим! Дори лекарите са възхитени и учудени.

Вярвам, че тя ще се справи и ще има нормален и щастлив живот, като всяко друго дете. Вярвам, че все още има добри хора, които ще подадат ръка на дъщеря ми и тя ще е отново здрава!“, казва майката Теодора Христова.

изработени десетки украси от доброволци

 

За да помогнат на момиченцето и семейството му са се ангажирали жителите на селото, кметството, като и ръководството на читалището и детската градина. За базара са изработени десетки украси от доброволци, които ще се предлагат по време на инициативата.Също така във Великденският концерт ще участват формациите към читалището, както и новосформираният танцов. В концертната прогама ще се представят и малчуганите от местната детска градина „Лилия“

Сумата, която бъде набрана от Великденската инициатива ще се дари на семейството, за да може да се подпомогне рехабилитацията на детето в Турция, като и за медикаменти и санитарни материали.

Наближава един от най- светлите празници – Великден!

Каним Ви, да присъствате на нашия благотворителен концерт и базар на 21 април 2022 г. от 18 ч. в Народно читалище „Наука 1927 г. “
Може да подкрепите Емел и семейството й и чрез дарения по сметка:
Дарителска сметка: ПИБ АД
BG38FINV91501317534631
Титуляр: Емел Благовестова Коларова

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button