В област Плевен преброителите са достатъчно, въпреки регистриран отлив от желаещи заради пандемията

В област Плевен преборителите са достатъчно, въпреки регистриран отлив от желаещи заради пандемията. Това съобщи за БТА Полина Цветкова, директор на Териториално статистическо бюро /ТСБ/ „Северозапад“. Тя уточни, че разчетите за броя на преброителите са направени за 50 процента електронно преброили се, а очакванията са за много повече граждани, които ще пожелаят да участват в преброяването онлайн.

За региона на Плевен, включващ 11 общини, са ангажирани за 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд 1 199 преброители и контрольори.

Най-много преброители и контрольори са наети в община Плевен – 432, следвана от община Червен бряг – 115, Долна Митрополия – 109, Левски – 103 и т.н.

Обученията на наетите за преброяването в област Плевен са били от 24 август до 1 септември от Общинските преброителни комисии и отдел „Статистически изследвания – Плевен“ към ТСБ „Северозапад“.

Полина Цветкова напомни, че Преброяване 2021 ще се извърши в два етапа – електронно, което стартира днес, и с посещение на преброител от 18 септември до 3 октомври.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button