В община Левски празнично бе даден старта на новата учебна година

Първият учебен ден в Община Левски – празник за българското училище

Кметът на Община Левски, Любка Александрова честити първият учебен ден на всички учители ,ученици и родители със специален  поздравителен адрес: «Честит празник на всички, които носят училището в душата си – като потребност, като очакване или като спомен! Под звуците на българския химн бъдещето на България ще изпълни училищните дворове. Училищният звънец ще призове малки и големи по пътя на познанието…”

В община Левски днес пет училища посрещнаха празнично, присъствено  своите възпитаници – ПГССТ «Никола Вапцаров», СУ «Крум Попов», ОУ „Неофит Рилски“ в с. Обнова, ОУ „Христо Ботев” с.Асеновци , ОУ „Христо Ботев” с.Българене.

113 са първокласниците   в община Левски, а децата от 4 до 6 години в задължително предучилищно образование  са 270. През тази учебна година 367 ученици и 33 деца ще пътуват с училищен транспорт до своето училище и детско заведение .

Кметът на Община Левски, Любка Александрова  пожела лично здрава и успешна нова учебна година на учители, ученици, родители ,на първокласниците в ОУ «Максим Горки» на училищното тържество събрало багрите и красотата на празника на всички съпричастни на българското образование .Специален подарък ,книгите „История славянобългарская” на П.Хилендарски  и „Рибния буквар” П.Берон получиха  учителките на първокласниците.Гост на тържеството беше и Петя Чолакова –гл.експерт образование ,култура и спорт”.Директорът на училището Даниела Георгиева връчи и отличия на  ученици на училището за високи  постижения.

В най-голямото училище в общината,СУ „Крум Попов, над 500ученици , учители, родители  и гости  днес преживяха отново радостта от празничното събитие за откриване на новата учебна година присъствено.

Най-развълнувани бяха първокласниците,които с радост споделиха и показаха  желанието си да учат и да знаят.

С тържествено издигане на знамето и българският химн  започна училищния празник, гости на ,който бяха : зам.-кмета на Община Левски, инж.Кольо Домеников, Ваня Дочева-секретар на МКБППМН, Ралица  Рачева- председател на обществения съвет, Силвия Сашкова-секретар на НЧ „Георги Парцалев-1901”, Венета Савова-дългогодишен директор на училището. Директорът Валентина Дженева поздрави всички с началото на новата учебна година, да е здрава, успешна и присъствена, пожела и прочете специалния поздрав на кмета Любка Александрова.

„Радост и чест е за мен да съм част от този празник, откриването на новата учебната година..”каза в приветствието си зам.-кмета на Община Левски, инж. Кольо Домеников.  Пожела  тя да бъде слънчева и добра , присъствена, без кризи.Призова родителите и учениците ,да не забравят в съвременния свят,че основите на образованието формират човека като личност и това е в основата на бъдещата реализация. На учителките на първокласниците  подари книгите „История славянобългарская” на П.Хилендарски  и „Рибния буквар” П.Берон с пожелание да им бъдат полезни .

Любомир Панчев-ученик от I X „а” клас, представител на област Плевен в Националния съвет на децата обяви ,че ще дава гласност на идеите на учениците, призова, и  всички положиха клетва на ученика в СУ „Крум Попов”.Приветствия и пожелания  от името на родителите , на зрелостниците- ученици и учители, припомняне на значими за училищата и развитието им събития и постижения, цветя и усмивки белязаха първият учебен ден.

По стара българска традиция в училищата плиснаха менче с вода , а училищния звънец призова за ново начало на учебната година.

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ  СЪПРИЧАСТНИ  НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ!

Back to top button