В Плевен днес е финалът на третия фестивал на духовите оркестри – „Брас бенд фест“

В Плевен днес е финалът на третия фестивал на духовите оркестри – „Брас бенд фест“, който привлече 13 музикални и мажоретни състава от страната под мотото „От бай Дико до „Тико, тико…“, съобщиха организаторите от Общината.

На фестивалната сцена гостуваха два състава от столицата – Софийски духов оркестър и оркестърът при Академията на МВР. От Велико Търново се представиха три оркестъра – „Джуниър бенд“, „Роял дикси бенд“ и бендът на ВВУ „Васил Левски“. Имаше гости от Русе, Ботевград, Габрово и Видин. Домакин на форума бе „Биг бенд“, съставен от най-изявените музиканти на Общински духов оркестър – Плевен.

Берковската духова музика прикова вниманието на многобройните гости снощи в парка на Регионалния исторически музей с оригинално инструментално изпълнение на хитовата песен на Лили Иванова „Ветрове“. След това музикантите вдигнаха на крака публиката със северняшко хоро. Оркестърът успешно продължава стара традиция, поставена с неговото създаване в далечната 1902 г. Продължава съвместните си изяви с прочути певци и оркестри като този на Горан Брегович, със състави от САЩ, Индия, Сърбия, Северна Македония, Сърбия.

Като представители на най-младото поколение, снощи децата от Първи ученически гвардейски оркестър и от мажоретния състав при училище „Иван Вазов“ в Плевен, зарадваха зрителите и своите близки с изпълнения на творби, написани специално за празника.

Последното фестивално дефиле и концерт довечера са съответно от 18.00 и 18.30 ч.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button