В Плевен е реставрирано едно от емблематичните места на парк „Кайлъка“

Чешмата до Мечата поляна – едно от емблематичните места в плевенския парк „Кайлъка“, е реставрирана и предстои да бъде официално открита. Това съобщи за БТА Мирослав Грозданов от фондация „Аз съм Кайлъка“.

Работата около обновяване на мястото е продължила един месец. С нея са били ангажирани служители на фондацията и на Областна администрация. Около чешмата е обособен кът за отдих и барбекю. Проектът е финансиран чрез програма на мобилен оператор.

Откриването на чешмата е планирано за утре, 8 октомври, от 14 часа. Тогава ще бъде монтирана дървена пластика, изобразяваща мечка – познатият, но изчезнал отдавна символ на кътчето. Творбата е дело на скулптора Васил Говедарски.

Фондация „Аз съм Кайлъка“ бе създадена през 2020 г. Нейн съосновател е певицата Люси Дяковска. Целта на фондацията е да облагороди парк „Кайлъка“ и да го превърне отново в едно от красивите места на Плевен, предпочитано за разходки, спорт и туризъм.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button