В Плевен, след дълго отсъствие, гостува МДТ „Константин Кисимов“ с оперетата „Прилепът“

В Плевен, след дълго отсъствие, отново ще гостува Музикално-драматичният театър /МДТ/ „Константин Кисимов“ от Велико Търново с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус – син, съобщи за БТА Любомир Пелев от името на организаторите на музикалната проява.

Йохан Щраус – син има репутация като Краля на валса, когато написва своята оперета „Прилепът“, припомни Пелев. Авторът вече е композирал около петстотин танца, включително една от най-известните творби на класическата музика, създавани някога – „На хубавия син Дунав“, допълни той.

В постановката, която ще бъде представена на плевенската сцена „Емил Димитров“, участват солисти, оркестър, хор и балет на МДТ „Константин Кисимов“. Режисьор е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, диригент – Васил Вълчев, художник – Лидия Къркеланова, хореография – Катя Богданова, хормайстор – Яница Брънзелова.

Гастролът ще бъде в читалище „Съгласие 1869“ на 29 април от 19.00 часа. Билетите вече са пуснати в продажба на касата на читалището.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button