В община Плевен от април 386 граждани ще могат да получат „Асистентска подкрепа“

В община Плевен от април ще могат да получат нова социална услуга – „Асистентска подкрепа“, делегирана от държавата дейност, 386 граждани, съобщиха от общината.

Определеният стандарт за тази година е 3 985 лв. на лице за общо 19 993 потребители в страната. За Плевен е осигурен финансов ресурс с държавния бюджет за 2021 г. е 1 538 210 лв. Услугата ще се предоставя до 4 часа на ден на две групи лица – възрастни хора в невъзможност за самообслужване и деца и пълнолетни с трайни увреждания с определена чужда помощ.

От 1 април започва прием на документи от кандидати за новата услуга. Те трябва да заявяват желанието си в Центъра за обществена подкрепа на ул. „Георги Бенковски“, номер 61 /8.30 до 15.00 ч./ или на e-mail: podkrepa_pleven@abv.bg.

Документи по образец могат да бъдат изтеглени от официалната Интернет страница на Община Плевен /www.pleven.bg/. На нея са посочени и телефони за връзка.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button