В Плевен гражданско сдружение отбеляза с награди Деня на артилерията и ракетните войски на Българската армия

В Плевен гражданското сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов“ днес отбеляза с награди Деня на артилерията и ракетните войски на Българската армия. Председателят на организацията, Радослав Георгиев, обяви отличените в пресклуба на БТА.

Наградата „Генерал Владимир Вазов“ бе връчена на Добромир Присадашки за книгата му „Българите и светът“. Отличие бе връчено и за изграждането на новия войнишки паметник на Девета плевенска пехотна дивизия. Неправителствената организация удостои с приз „Доблест“ двама военнослужещи от бригадата в Карлово, които са спасили живота на дете в река. Същият приз е присъден и на курсант от Националния военен университет, който е спасил човешки живот при пътна катастрофа. Отличени бяха много ученици за техни достойни постъпки и добри начинания в подкрепа на нуждаещи се съученици със специални потребности.

Радослав Георгиев отбеляза, че сдружението навършва 15 години родолюбива дейност сред 23 училища в региона на Плевен. Ние сме гражданско общество, което е насочило своята дейност предимно към подрастващите, изтъкна той.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button