В Плевен девет клиники на Университетската болница „Д-р Георги Странски“ вече работят с ковидпациенти

В Университетската болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен, с ковидпациенти вече работят девет клиники, включително и АГ-клиниката. Това заяви изпълнителният директор на лечебното заведение, доц. д-р Цветан Луканов.

Той уточни, че разполагат с нужния медицински персонал – много от медиците са преболедували коронавируса, други са се ваксинирали. В същото време имаме притеснения, защото не се знае каква ще бъде вълната от коронавирус и колко клиники още ще трябва да приемат пациенти с COVID-19, посочи той.

В момента в най-голямата плевенска болница се лекуват около 100 души с инфекцията, деветима са в тежко състояние – в интензивно отделение, допълни говорителят Момчил Цветков. Той посочи, че са спрени свижданията, плановите дейности, включително – и плановите операции. В същото време, не бива да се притесняват болни, които имат поддържащи терапии – онкоболни, на хемодиализа, за хематологията и другите. Всички животоподдържащи дейности се извършват, всички нуждаещи се по спешност също се приемат, отбеляза Момчил Цветков.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button