В Плевен напредва косенето на тревните площи в градската част и парковете

В Плевен напредва косенето на тревните площи в градската част и парковете, съобщиха от пресцентъра на общината. Дейностите са възложени на екип на общинското дружество „Паркстрой“. Всяка година в помощ на косачите от общинското дружество Община Плевен назначава още няколко работници на граждански договор. Приключва косенето на тревата в 40-хилядния квартал „Сторгозия“ – около детските площадки до жилищните блокове номера 69, 72, 56, 5, между 7 и 8 блок и до бл. „Тотлебен“, обработени са прилежащите площи по трасетата на тролейбусните линии номера 3 и 7.

Дейностите са започнали в първата десетдневка на април и до момента са окосени тревните площи около всички детски площадки в 2-хилядния квартал „Воден“, разделителните ивици по бул. „Хр. Ботев“, включително източно от него, по ул. „Гренадирска“, около блокове „Юни“, „Юли“, в централната градска част – около спортната площадка на ул. „Даскал Димо“, ресторант „Централ“ и Кардиологичния медицински център, блоковете „Юпитер“ и „Бреза“, по ул. „Н. Рилски“. Окосени са тревните площи в центъра, градската градина и в 3-хилядния квартал „Кайлъка“, по ул. „Райски кът“.

„Паркстрой“ продължава косенето в парк „Кайлъка“, в 25-хилядния жилищен район „Дружба“ и в Девети квартал, парк „Скобелев“. Метене и уборка се правят в целия град и парк „Кайлъка“. Заради метеорологични условия временно е преустановено боядисване на огради и съоръжения на детски площадки, както и ремонтиране на пейки, посочват от общината.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button