Не се предвижда изменение на данъците и таксите в общината според актуализирана бюджетна прогноза в Плевен до 2024 г.

Не се предвижда изменение на данъците и таксите в общината в Плевен според актуализираната бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г.

Прогнозата касае постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности, както и индикативен разчет на средствата от Европейския съюз за същия период. Одобреният от Общинския съвет актуализиран документ е разработен на база действащите стратегически документи на местно ниво. Сред тях са Концепцията за пространствено развитие на Община Плевен (2014-2025 г.) и Интегрираният план за градското възстановяване и развитие на Плевен (2014-2020 г.). Бюджетната прогноза е съобразена с планираните средства и касовото изпълнение на бюджетите от предходните години, сегашния бюджет на Общината.

В приетата прогноза е записано, че за периода 2022-2024 г. има тенденция за устойчивост на местните финанси. Не са предвидени съществени отклонения в приходите от „данък при придобиване на имущество по дарения и възмезден начин“, въпреки че този вид приход е пряко обвързан с динамиката на пазара на недвижими имоти, при която през последните няколко години не се наблюдават съществени промени. В прогнозата намират отражение и действията, насочени към повишаване събираемостта на местните приходи и ефективно и целесъобразно разходване на общинските средства, целящи поддържане и развитие на предоставените от общината услуги, отбелязват експертите.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button