В Плевен обсъждат прекратяване членството на общината в Асоциацията на дунавските общини

В Плевен ще бъде обсъдено прекратяване членството на общината в Асоциацията на дунавските общини „Дунав“, съобщиха за БТА от общинската администрация.

Предложението е внесено в деловодството на Общинския съвет /ОбС/ и ще бъде разгледано на заседание утре – 25 март, в конферентната зала „Гена Димитрова“.

Община Плевен е член в сдружението с нестопанска цел „Дунав“ от 2013 година. От началото на участието й до края на календарната 2020 година под формата на членски внос на сдружението са изплатени близо 50 000 лева, а в същото време участието на Плевен в тази организация е сведено до „формално присъствие на събрания, без реална практическа полза за решаване на конкретни проблеми в общината“, се посочва в предложението.

Област Плевен е водещ по територия регион сред българските области, разположени по поречието на Дунав, а град Плевен  е втори го население сред областните центрове по поречието, след Русе, както и седалище на Басейновата дирекция за управление на водите, „Дунавски район“.

Предварителният дневен ред на мартенското заседание на ОбС в Плевен включва 29 предложения, три от тях касаят промени в общински наредби, изпълнението на програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух, трансграничен проект на територията на парк – музей „Гривица“ и други.

Заради усложнената епидемична обстановка, заседанието на ОбС ще се състои при закрити врати, но ще бъде предавано онлайн на страницата на Общинския съвет. Началото му е от 9.00 часа.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button